Ligia Deca a fost propusă și imediat numită ministru al Educației

Update: Ligia Deca a depus jurământul și a primit la Cotroceni portofoliul Educației.

PROPUNERE. Biroul Politic Național al PNL a decis azi, ca Ligia Deca să fie propusă pentru funcția de ministru al Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu, potrivit unor surse politice.

Potrivit acestor surse, consilierul prezidențial Ligia Deca este propunerea pentru funcția de ministru al Educației pe care premierul și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a ales-o în ședința Biroului Politic Național (BPN) al liberalilor, azi dimineață. După vot, propunerea PNL va fi comunicată și liderilor coaliției PSD-UDMR, după care va fi trimisă de premier președintelui Klaus Iohannis, care va semna decretul de numire.

Ligia Deca (40 de ani) este consilier prezidențial la Ministerul Educației și Cercetării, potrivit Administrației Prezidențiale. Ea este doctor în științe politice (Universitatea din Luxemburg, 2016) și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale Spațiului European al Învățământului Superior.

Studenții cer un ministru apolitic
Consiliul Național al Elevilor a solicitat președintelui Klaus Iohannis și premierului Nicolae Ciuca să numească un nou ministru al Educației, care să fie o persoană “integră”, ale cărei competențe profesionale să nu poată fi puse la îndoială și care să se țină departe de orice ingerință politică și să înțeleagă necesitatea implementării unei reforme “reale” și “curajoase”.

“Consiliul Național al Elevilor a solicitat primului-ministru și președintelui României să trateze cu maximă responsabilitate situația în care ne aflăm și să numească, în cel mai scurt timp, un nou ministru care să îndeplinească următoarele criterii să fie o persoană integră, ale cărei competențe profesionale nu pot fi puse sub semnul întrebării nici măcar o secundă, o persoană cu o viziune bine definită despre cum ar trebui să arate sistemul de învățământ în viitor, o persoană care să se țină departe de orice ingerință politică ce afectează educația încă de pe acum, o persoană care să înțeleagă necesitatea implementării unei reforme reale și curajoase în sistem și, nu în ultimul rând, să fie o persoană care să înțeleagă necesitatea unui parteneriat solid cu cei mai importanți actori implicați în actul educațional: elevi, profesori și părinți”, se arată într-un comunicat de presă.

Sorin Cîmpeanu a demisionat joia trecută din funcția de ministru al Educației, după ce jurnalista Emilia Sercan l-a acuzat anterior pe Cîmpeanu că a plagiat un curs universitar și că “și-a însușit în mod fraudulos paternitatea” mai multor capitole semnate anterior de alți autori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare