Spotlight Festival 2022

EVENIMENT. Spotlight, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București, revine între 14 şi 16 octombrie cu o ediţie 100 % românească, Organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Spotlight 2022 marchează închiderea proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, care a oferit bucureștenilor o serie de weekenduri pietonale în mai multe zone din oraș, pe o perioadă de șase luni.
 
Timp de trei zile, începând cu ora 19.00 în fiecare zi, Calea Victoriei va fi animată, între Ateneul Român și Cercul Militar Național, cu instalații artistice , proiecții de video mapping, holograme, expoziţii interactive.
La Arcul de Triumf, programul Spotlight 2022 va dezvolta evenimentul aniversar ce marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea monumentului printr-un spectacol de video-mapping.
 
Made in RO este Tema ediţiei Spotlight din acest an şi invită artiştii români să-și reimagineze oraşul prin intermediul new media, transformând astfel un domeniu de nişă al artelor vizuale, arta multimedia, într-un instrument de conectare a locuitorilor la oraşul în care trăiesc.
După cinci ediții care au prezentat un mix de creaţii internaţionale şi creaţii ale artiştilor locali, Spotlight prezintă în 2022 cele mai recente proiecte de new media din România, proiecte cu participări la festivalurile internaţionale de profil.
 
„După o pauză impusă de pandemie, tradiția Spotlight continuă în acest an, dar cu un program adaptat contextului actual. Urmărind trendul festivalurilor europene şi inspiraţi de exemplul Festivalului Luminii de la Berlin – care se desfășoară în aceeași perioadă şi care a fost partenerul nostru pentru ediţia din 2018, Spotlight revine în 2022 într-o formulă restrânsă, cu un număr mai mic de instalații pentru a avea un consum energetic redus. Ne concentrăm pe artiştii locali şi creaţiile lor mai mult decât oricând. Va fi aceeaşi bucurie de a fi împreună, aceeasi senzaţie de sărbătoare a oraşului, dar într-o ediţie 100% românească. Ne pregătim deja pentru ediția Spotlight de anul viitor, care va fi cu şi despre energia regenerabilă.” – Mihaela Păun, director ARCUB.
 
Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 19.00 și se încheie la ora 23.00. Detalii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2022 vor fi disponibile curând pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare