Noul Institut al Inimii ar putea intra în selecţia pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

SĂNĂTATE. Dr. Horaţiu Suciu, Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) și liderul PNL Târgu Mureş, a declarat ieri că proiectul de construire a noului Institut al Inimii ar putea intra în selecţia pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Mai este necesară aprobarea finanţării studiului de fezabilitate de către Consiliul Judeţean Mureş.
 
“Aşteptăm acum, în această şedinţă de joi (a CJ Mureş – n.r.) ca acest lucru să se întâmple şi din acel moment avem promisiuni foarte ferme că acest studiu va fi terminat până la sfârşitul lunii noiembrie. (…) În această cursă pentru obţinerea finanţării prin PNRR există 49 de obiective, clădiri de spitale noi, printre care se află şi Institutul Inimii din Târgu Mureş şi vreau să vă informez că din aceste 49 vor fi selectate undeva la 20 până în 22 de proiecte. Practic, suntem într-un concurs în care suntem doi pe un loc”, a declarat dr. Horaţiu Suciu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Mureş.
 
Liderul PNL Mureş, Ciprian Dobre, a precizat că speră ca finanțarea studiului de fezabilitate pentru noul institut al inimii să apară pe ordinea de zi în şedinţa CJ Mureş de joi: ” …am avut asigurări, împreună cu profesor Horaţiu Suciu, şi de la executivul Consiliului Judeţean şi de la ceilalţi consilieri ai altor partide, în legătură cu susţinerea pentru întocmirea studiului de fezabilitate a noii unităţi medicale de excelenţă”, a precizat Dobre.
 
Dr. Horaţiu Suciu a mai menționat că ar fi păcat ca noul Institut al Inimii să nu poată concura într-o competiţie pe care o poate câștiga.
 
„Dar acum e momentul în care trebuie să ne aşezăm la start şi, în rest, noi temele ni le-am făcut. Fiind instituţie de boli cardiovasculare, care este cauza numărului 1 de mortalitate în ţară, bineînţeles că este un punctaj foarte mare pentru acest tip de unităţi. Costul este undeva sub 100.000.000 de euro. (…) Este cel mai mare punctaj pentru această categorie de unităţi şi, aşa cum spuneam, avem un punctaj foarte bun. Ideea este să putem să ne aliniem la start pentru acest concurs în care trebuie să câştige Târgu Mureş. (…) Este o listă cu 49 de obiective care şi-au manifestat intenţia şi sunt în diverse stadii, unele au studii de fezabilitate, altele nu au. Ideea este că noi trebuie să obţinem această finanţare şi suntem optimişti că acest lucru se va întâmpla”, a mai menționat Dr. Horaţiu Suciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare