Târgul Naţional de Ştiinţă a fost organizat weekendul trecut la Bucureşti

EVENIMENT. Târgul Naţional de Ştiinţă a fost organizat weekendul trecut la Bucureşti unde zeci de invenții au fost prezentate de către elevii din mediul rural, cu vârste între 10-14 ani, cu o imaginație ieșită din comun, încercând să ne ajute să trăim pe o planetă mai curată și să economisim bani.

Invențiile au fost variate iar una dintre cele mai inovatoare a fost solarul viitorului al elevilor de la Școala Gimnazială Bunești, din județul Vâlcea, cu senzori de umiditate, sistem de irigație automatizat, autonom energetic și cu muzică ambientală.

Alții elevi au găsit o soluție la poluarea de pe albiile râurilor, cu robotul WALL-E, un roboțel care colectează deșeuri, al elevilor de la la Liceul Tehnologic Turceni din Gorj.

Copiii au mai conceput casa independentă energetic, mini stația meteo care ne spune dacă temperatura din cameră ne asigură confortul termic, dispozitivul care avertizează când se depășește plafonul de 255 de kWh pe lună sau roboțelul detector de culori.

Laura Sgărcitu, organizator al Târgului Naţional de Ştiinţă a menționat:“Ce vedeţi aici sunt cei mai buni dintre cei buni, care au participat la târgurile regionale, au câştigat acele competiţii și au venit aici să vă prezinte ideile lor geniale”.

Toate rezultatele au fost obținute prin forțe proprii și fonduri acordate de către părinți, sponsorizări private și prea puțin de la stat.
România este țara cu cei mai puţini bani alocați pentru cercetare – 19 euro/ persoană, în timp ce media UE este de aproape 13 ori mai mare, totuși copii au menționat că acest lucru nu este un impediment în drumul invențiilor lor și dorința de a schimba lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare