28 iunie: Ziua Internațională CAPS LOCK

EVENIMENT. Pe 28 iunie, care este a 179-a zi a calendarului gregorian, se sărbătorește Ziua Internațională CAPS LOCK, o ocazie dedicată modului distinctiv în care literele mari sunt utilizate pe tastatură. Este interesant de remarcat că această zi este sărbătorită și pe 22 octombrie, subliniind importanța și popularitatea acestui aspect al tehnologiei moderne.

De asemenea, în această zi se marchează și Ziua Constatei Tau = 2π, un moment de sărbătoare pentru matematicieni și pasionații de știință.

În context istoric, pe 28 iunie 1926, a fost înființată celebră marca Mercedes-Benz prin fuziunea companiilor lui Gottlieb Daimler și Karl Benz, marcând un moment semnificativ în istoria industriei automobilelor.

Astfel, Ziua Internațională CAPS LOCK reprezintă nu doar o ocazie de amuzament și recunoaștere a unei funcționalități simple, dar indispensabile a tastaturii, ci și un prilej de a rememora evenimente istorice și descoperiri matematice importante care au marcat progresul umanității în diverse domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare