38 de autobuze hibride intră în circulație la Târgu Mureș

TRANSPORT. 38 de autobuze Mercedes-Benz ecologice noi își încep activitatea pe traseele din Târgu Mureș, reprezentând o inițiativă majoră pentru modernizarea transportului public în oraș. Primele 18 vehicule au fost deja introduse în circulație în 22 ianuarie, iar celelalte 20 vor fi integrate de săptămâna viitorare, consolidând astfel flota de transport public.

Achiziționate cu fonduri europene, aceste autobuze sunt modele hibride, reprezentând o soluție sustenabilă pentru îmbunătățirea calității serviciilor de transport și reducerea impactului asupra mediului. Fiecare autobuz, având o lungime de 12 metri și o capacitate de transport de 70 de persoane, este proiectat pentru a oferi confort și accesibilitate călătorilor.

Printre facilitățile oferite se numără dotări pentru persoanele cu dizabilități, un sistem modern de climatizare, precum și un sistem audio-video destinat informării călătorilor. De asemenea, acestea sunt pregătite pentru instalarea terminalelor de e-ticketing, facilitând astfel procesul de achiziționare a biletelor și promovând utilizarea soluțiilor digitale.

Viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Portik Vilmos, a subliniat importanța acestei achiziții pentru comunitate, evidențiind că cele 38 de autobuze vor fi complet funcționale pe toate traseele într-o săptămână. De asemenea, a menționat că sistemul de e-ticketing va deveni operațional cel mai probabil din luna martie a acestui an, contribuind la modernizarea și eficientizarea serviciilor de transport public.

Valoarea totală a investiției în cele 38 de autobuze ecologice a fost de aproximativ 104 milioane de lei, reflectând angajamentul autorităților locale pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport și oferirea unor soluții durabile pentru nevoile comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare