Nicolae Ciucă a anunțat că va convoca Biroul permanent al Senatului pentru a modifica ”cât mai repede” legea pensiilor speciale așa cum a stabilit CCR.

POLITICĂ. Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului şi liderul Partidului Național Liberal (PNL), a anunţat marţi că intenţionează să convoace Biroul Permanent al acestei instituţii legislative pentru a delibera asupra unei sesiuni parlamentare extraordinare. Acest demers vine în contextul în care legea privind pensiile speciale, care a fost recent întoarsă în Parlament în urma deciziei Curţii Constituţionale a României (CCR), necesită modificări “în cel mai scurt timp posibil”.

“Reforma legii pensiilor speciale trebuie realizată cât mai rapid, pentru a asigura alinierea completă a conţinutului normei la limitele impuse de constituţie. În acest sens, voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili directiile unei sesiuni parlamentare extraordinare, în cadrul căreia vom relua analiza acestei legi şi o vom adapta în concordanţă cu pronunţarea Curţii Constituţionale.

Ne angajăm să corectăm imediat aspectele evidenţiate de către judecătorii Curţii, deoarece această lege are implicaţii cruciale în atingerea unui punct esenţial din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, un factor obligatoriu pentru accesarea fondurilor europene”, a comunicat Nicolae Ciucă printr-o postare pe platforma Facebook.

În săptămâna precedentă, Curtea Constituţională a României a decis să trimită înapoi în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, ca urmare a declarării ca neconstituţionale a unor prevederi din aceasta. Motivarea deciziei CCR a fost publicată luni şi detaliază motivele pentru care legea a fost retrimisă spre revizuire în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare