4 octombrie 2022, Ziua Mondială a Animalelor

EVENIMENT. Acum este momentul ca toți iubitorii de animale să ne arate compasiunea lor, pentru că pe 4 octombrie este Ziua Mondială a Animalelor și plănuim să facem mare vâlvă.
Animalele nu pot vorbi în modul convențional în care oamenii comunică între ei. Dar există o zi în care cu toții putem da o voce animalelor care nu pot vorbi pentru ele însele. Pe 4 octombrie, oameni de pe tot globul se vor aduna pentru a sărbători Ziua Mondială a Animalelor. În orice colț al planetei, indiferent de țara pe care o explorați, animalele vor avea în mod constant un impact puternic asupra culturii regiunii.
 
Ziua Mondială a Animalelor datează încă din 1925, când Heinrich Zimmermann a organizat prima sărbătoare la Berlin. Zimmermann, editorul unei reviste germane pentru iubitorii de animale, “Omul și câinele”, a lansat evenimentul pentru a crește gradul de conștientizare și a îmbunătăți bunăstarea animalelor. Data de 4 octombrie este, de asemenea, cunoscută ca fiind ziua de sărbătoare a Sfântului Francisc de Assisi, patronul animalelor. Iubit de toți catolicii, Sfântul Francisc a fost renumit pentru modul său remarcabil de a se comporta cu animalele și cu toate ființele vii.
Sfântul Francisc este, de asemenea, numele papal ales pentru Sanctitatea Sa însuși, Papa Francisc.
Unele biserici catolice au fost cunoscute chiar să ofere binecuvântări animalelor de companie în această zi, în onoarea a tot ceea ce a făcut Sfântul Francisc pentru animale.
 
Ziua Mondială a Animalelor a devenit, de asemenea, o arenă pentru ca ecologiștii să discute problemele asociate cu speciile pe cale de dispariție. Începând din 2003, organizația caritabilă cu sediul în Marea Britanie, Naturewatch Foundation, a sponsorizat evenimentul și a organizat modalități prin care iubitorii de animale din întreaga lume pot participa și își pot face auzite vocile în sprijinul prietenilor noștri animale.
Această zi nu este doar pentru animalele domestice, ci și pentru animalele sălbatice, speciile pe cale de dispariție și cele amenințate de devastarea mediului sau de lipsa de protecție.
Această zi este un memento nu doar pentru a iubi animalele din casele noastre, ci și pentru a aprecia și respecta toate ființele vii care fac parte din ecosistemul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare