40 de televiziuni transmit Euro Under 21. „Practic, am pus Clujul pe harta sportului internațional”

SPORT. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a explicat, miercuri, într-o emisiune online, că organizarea la Cluj, în această vară, a Campionatului European de fotbal Under 21, aceasta fiind o realizare extraordinară pentru oraș.

Cluj Arena și „Dr. Constantin Rădulescu” vor găzdui meciuri în cadrul Campionatului European Under 21, alături de alte arene din București.

Administratorul județului a mai spus că în perioada de pauză competițională din martie-aprilie, cauzată de meciurile României, vor începe lucrările la Cluj Arena. Acestea constau, în primul rând, în schimbarea gazonului, dar și lucrări la instalația de încălzire a terenului, la schimbarea scaunelor deteriorate, la acoperiș, turnicheți etc.

Alții au fost interesați și de acest articol: Gazonul Cluj Arena: decizia mult așteptată

Lucrările efective de înlocuire a gazonului vor dura maximum 30 de zile. În ceea ce privește criteriile de atribuire a contractului, acestea se referă la prețul cel mai scăzut, cu o pondere de 80%, și timpul de realizare a lucrărilor – 20%.

Actualul gazon n-a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

658.000 de euro este valoarea estimată a contractului care vizează înlocuirea totală a gazonului de pe Cluj Arena.

Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație publică pentru schimbarea gazonului, termenul limită fiind 13 februarie 2023. Sunt două firme care și-au anunțat intenția de a licita pentru înlocuirea gazonului: Eco Garden Construct și asocierea Garden Center Grup – Hendriks Sport Development BV -Ro Verde Landscaping.

Valoarea totală estimată a contractului este de 3,25 milioane de lei (aproximativ 658.000 de euro). Conform caietului de sarcini, gazonul, în suprafață de 7.900 metri pătrați, va fi cu iarbă naturală, nu hibrid.

*

EURO U21 din 2023 va fi găzduit de România şi Georgia în perioada 21 iunie – 8 iulie. Turneul final, la care vor participa 16 echipe, printre care reprezentativele ţărilor – gazdă, va fi organizat în ţara noastră în două oraşe, Cluj-Napoca şi Bucureşti, fiecare oraş urmând a fi gazda unei grupe.

La Cluj vor fi juca echipele Norvegiei, Franței, Elveției și Italiei. Derby-ul dintre Italia și Franța se va disputa pe Cluj Arena, pe 22 iunie. Franța și Italia sunt două dintre cele 10 naționale care au cucerit trofeul la această categorie de vârstă.

Clujul va găzdui meciuri pe Cluj Arena – 30.201 locuri și „Dr. Constantin Rădulescu” – 23.500 locuri. România va evolua în grupa B alături de Spania, Ucraina și Croația. Meciurile se vor disputa pe stadioanele „Rapid” și „Steaua” din București. România va găzdui meciul de deschidere, în timp ce Georgia va găzdui finala.

Sursa www.media9.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare