Prima ediție a evenimentului “Noaptea Muzeelor la Sate”

EVENIMENT. Un eveniment cultural deosebit a avut loc de curând ,care a pus în valoare bogăția patrimoniului rural românesc. Prima ediție a evenimentului “Noaptea Muzeelor la Sate” programată pentru data de 2 septembrie 2023 a adus în prim-plan spații cu valoare istorică și de patrimoniu din satele și comunele din 36 de județe ale României.

Această inițiativă a fost organizată de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, în parteneriat cu entități muzeale sau organizații private, și a oferi publicului o oportunitate unică de a descoperi bogăția și diversitatea patrimoniului rural românesc. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este partener strategic în cadrul acestui proiect, subliniind astfel importanța de a conserva și pune în valoare moștenirea culturală a satelor românești.

Acest eveniment a adus vești importante pentru comunitatea agricolă din România, promovând patrimoniul cultural rural prin intermediul evenimentului “Noaptea Muzeelor la Sate”. Aceste acțiuni demonstrează importanța valorificării resurselor țării și a culturii sale bogate într-un mod care să contribuie la dezvoltarea durabilă și la aprecierea moștenirii noastre culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare