5 octombrie – Ziua Mondială a Profesorilor

EVENIMENT. Ziua Profesorilor are ca scop sensibilizarea cu privire la importanța rolului jucat de profesorii din întreaga lume. Aceștia își dedică viața, adesea pentru un salariu foarte mic, pentru a avea un impact asupra modului în care copiii învață, cresc și se transformă în adulți.
 
Responsabilitatea de a educa generațiile viitoare nu este deloc ușoară, așa că arătați puțină recunoștință pentru acești oameni dedicați și importanți nu doar de Ziua Profesorilor, ci pe tot parcursul anului!
 
Istoricul Zilei mondiale a profesorilor
Diferite tipuri de zile au fost create în cinstea profesorilor din întreaga lume. Ideea a devenit populară în secolul al XIX-lea, când au fost onorați diverși educatori locali. Poate că acestea s-au întâmplat la date diferite, dar au un lucru în comun: celebrarea și aprecierea profesorilor.
 
Punând toate acestea cap la cap, UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) a proclamat că prima Zi Mondială a Profesorilor va fi sărbătorită pe 5 octombrie 1994. Se organizează diverse ceremonii și distincții pentru profesorii din lume care au depășit așteptările profesiei. Multe țări organizează concursuri în cadrul cărora educatorii speciali pot fi nominalizați pentru a câștiga importantul titlu de profesor al anului.
 
Ziua Mondială a Profesorilor este sărbătorită în prezent în peste 100 de țări.
 
Cum se sărbătorește Ziua Mondială a Profesorilor?
Să te implici în Ziua Mondială a Profesorilor este super distractiv și poate fi și destul de simplu! Încercați aceste idei pentru a onora și sărbători profesorii, sau veniți cu alte idei creative:
 
-Spuneți-i unui profesor “Mulțumesc”
Sunt posibile zeci de moduri de a spune unui profesor cât de mult este apreciat. Și cu cât este mai creativ modul, cu atât mai mult vor aprecia gestul! De la a le oferi o felicitare sau un cadou până la a le scrie o poezie sau a crea o lucrare de artă, profesorii sunt fericiți atunci când știu că elevii lor învață ceva și că munca lor nu este în zadar.
 
-Organizați o petrecere pentru profesorii excelenți
Părinții de la școala locală se pot aduna pentru a le mulțumi educatorilor, organizând o recepție sau o petrecere specială. Ideile ar putea include oferirea de băuturi răcoritoare, organizarea unui program special (cântece, poezii sau alte recitaluri realizate de elevi) și oferirea fiecărui profesor a unui cadou realizat de elevi.
 
-În fiecare an, tema Zilei Mondiale a Profesorilor se schimbă, așa că faceți o mică căutare online pentru a afla care este tema din acest an și apoi creați evenimentul în jurul acelei teme!
 
-Faceți o donație către o organizație din domeniul educației
Multe organizații non-profit au fost create pentru a-i ajuta pe profesori, în special pe cei care lucrează în zone defavorizate.
 
Sărbătoriți făcând o donație în onoarea unui profesor preferat către una dintre aceste organizații de caritate:
Education International. Această federație globală reprezintă mai mult de 32 de milioane de profesori și educatori din întreaga lume.
Asociația pentru Educația Copilăriei. Cu misiunea de a dezvolta și amplifica soluțiile educaționale, această organizație promovează educația ca fiind calea spre un viitor durabil.
Parteneriatul Global pentru Educație. Cel mai mare fond global care se dedică să îi deservească pe cei din țările cu venituri mici, acest grup își propune ca fiecare fată și băiat, din întreaga lume, să aibă acces la oportunități, speranță și inițiativă.
The Education Trust. Militând pentru rezultate academice ridicate pentru toți elevii, această organizație americană ajută la susținerea și la reducerea decalajelor cu elevii de culoare și/sau cei care au venituri mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare