50.000 de români vor primi noi vouchere de la stat!

AJUTOR. O nouă categorie de români va primi vouchere de la stat în valoare de 1.500 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș. Este vorba despre studenții care beneficiază de burse sociale, și care vor primi banii ca ajutor pentru plata chiriei.

Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor”, a anunțat Marcel Boloș.

Sistemul a fost folosit deja în învățământul preuniversitar și ar urma să se aplice, în anul școlar următor, și pentru studenți. 405 mii de elevi au fost beneficiari în anul școlar 2022-2023, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Oricum, intenționăm ca studenții beneficiari de burse sociale să aibă vouchere. Pentru ei, intenționăm să fie de 1.500 de lei valoarea voucherului și, dacă putem, să le subvenționăm chiria celor care sunt din familii defavorizate, care au o stare materială mai precară”, a mai spus Marcel Boloș.

Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor (2023-2024 – n.red). Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă.
Ideea este să avem ca grup țintă atât elevii, cât și studenții identificați din familiile cu o stare materială precară și să-i putem sprijini în activitățile educaționale
”, a mai declarat Bolol, potrivit EduPedu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare