50 de ani de excelență: Liceul Tehnologic Electromureș sărbătorește un moment de referință

ANIVERSARE. Pe 22 noiembrie, Liceul Tehnologic Electromureș își va sărbători cei 50 de ani de existență printr-o serie de evenimente festive desfășurate la Centrul Cultural Mihai Eminescu din Târgu-Mureș, începând cu ora 11:00.

Fondat acum 50 de ani pentru a răspunde cererii de forță de muncă calificată din județ, Liceul Tehnologic Electromureș a avut un rol esențial în modelarea forței de muncă. Până în 1990, școala a fost patronată de Fabrica Electromureș, pregătind muncitori calificați în domenii precum electrotehnică, electronică și mecanică. După încetarea acestei patronaje în 1990, școala a menținut colaborări solide cu entitățile economice rezultate din fosta fabrică, asigurând elevilor spații coordonate pentru activitățile practice în perioada de stagii de practică.

De-a lungul anilor, școala a încheiat parteneriate cu instituții de învățământ din Anglia, Olanda, Ungaria, Slovacia, Serbia, Italia și din România, promovând programe de schimb între cadrele didactice și elevi. Acest lucru a dus la modernizarea sălilor de clasă și laboratoarelor cu echipamente de ultimă generație.

Clădirea școlii a fost extinsă în perioada 1974-1975 cu un internat și o cantină, urmate de ateliere și o sală de gimnastică de 700 mp. În 1982, a fost construit un nou corp de clădire cu trei etaje și 17 săli de clasă, ulterior transformate în laboratoare și cabinete.

De la înființare și până în prezent, peste 12.000 de elevi au absolvit cursurile Liceului Tehnologic Electromureș. Absolvenții au atins împliniri profesionale, fiind recunoscuți ca profesioniști cu o mobilitate practică excepțională. Curriculumul s-a adaptat pentru a răspunde cerințelor pieței muncii, introducând noi specializări și ajustându-se la posibilitățile de formare din școală.

Începând cu anul școlar 2012-2013, instituția poartă numele de Liceul Tehnologic Electromureș.

În prezent, școala oferă pregătire în diverse domenii, inclusiv Tehnician în automatizări, Tehnician în activități economice, Tehnician în hotelărie, Operator tehnică de calcul și Tehnician electromecanic.

Liceul Tehnologic Electromureș a obținut în mod constant rezultate prestigioase la nivel local și național. Școala s-a remarcat în pregătirea generală a elevilor, concursurile pe meserii și olimpiadele interdisciplinare de electronică, atât la fazele județene și naționale, cât și la concursul internațional de electronică inițiat de școală.

Majoritatea absolvenților de liceu au continuat studiile în învățământul superior în universități din țară și din oraș. Aceștia au demonstrat în mod constant, fie la locurile de muncă, fie în amfiteatrele universităților, că au beneficiat de o educație și instruire de calitate, fapt ce onorează colectivul de cadre didactice bine pregătite și dedicate procesului educațional din școală.

Înființată în 1973, Liceul Tehnologic Electromureș are în prezent elevi de liceu cu frecvență, precum și școală profesională, cu un total de 32 de clase de liceu (16 cu predare în limba română și 16 cu predare în limba maghiară) și 6 clase de școală profesională (3 cu predare în limba română și 3 cu predare în limba maghiară).

La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare