52 de milioane de euro din fonduri europene pentru 37 de trenuri electrice

TRANSPORT. Comisia Europeană a aprobat, în data de luni, un proiect prin care România va primi o alocare financiară de peste 52 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru sprijinirea achiziționării a 37 de trenuri electrice destinate a fi utilizate pe 13 rute interregionale din țară, conform unui comunicat emis de executivul european.

Implementarea acestor trenuri electrice moderne va avea un impact semnificativ asupra conectivității și confortului călătorilor, contribuind în același timp la reducerea emisiilor poluante generate de mijloacele de transport.

Fiecare dintre aceste trenuri va avea o capacitate minimă de 300 de pasageri, ceea ce va conduce la o îmbunătățire substanțială a calității serviciilor feroviare pe principalele coridoare interregionale electrificate care leagă Bucureștiul de centrele de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanța, Brașov, Timișoara, Iași, Galați, Craiova, Petroșani și Suceava.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: “Aceste noi rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra întregii rețele feroviare din România. Prin creșterea frecvenței și a confortului călătoriilor, precum și prin promovarea utilizării trenurilor, vom sprijini coeziunea teritorială și socială, facilitând accesul tuturor la locurile de muncă și serviciile publice. Aceasta va contribui la durabilitatea transporturilor, sprijinind tranziția către un mediu mai ecologic. Prin colaborarea cu autoritățile române, politica de coeziune se angajează să atingă obiectivele stabilite de Pactul Verde European.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare