65 de ani de Radio Târgu Mureș (galerie foto)

Eveniment. În 2 martie Radio Târgu- Mureș a împlinit 65 de ani de la prima transmisiune.

Tone de documente reprezentând „fișa emisiunii”, zeci de kilometri de bandă magnetică și mai apoi Gigabytes de înregistrări au fost martore activității titanice, experienței și succesului dobândit de Radio Tg.Mureș de-a lungul celor 65 de ani de activitate. Acest succes îl creditează și în prezent ca fiind unul din cele mai îndrăgite și ascultate posturi din zona sa de acoperire, județele Mureș, Harghita, Covasna și Brașov, cu o audiență medie zilnică de circa 100 de mii de ascultători.

Fidel misiunii sale de informare, formare și educare a publicului ascultător, de creare a unui centru regional de efervescență, modelare și promovare a ideilor și curentelor, radioul a plusat prin numărul și calitatea emisiunilor și materialelor de valoare difuzate de-a lungul anilor, multe dintre ele constituind veritabile comori, păstrate acum în ”Arhiva de Aur” de care suntem foarte mândri.

Așa cum a afirmat managerul Radio România Tg.Mureș, Lavinia Nicoleta Ghișa, anul acesta, Radio Tg. Mureș a pregătit, cu ocazia aniversării, o serie de evenimente cultural-artistice și educative prin care si-a dorit să fie aproape de ascultătorii săi și să-i bucure.

La Reghin, un eveniment foarte mare, unde peste 100 de artiști ai folclorului românesc din mai multe zone din toată țara au urcat pe scenă, un spectacol caritabil, dar și dublu aniversar în care s-au sărbătorit 65 de ani de radio.

Un alt concert aniversar live a fost transmis video din Studioul 3 pe parcursul emisiunii „Bună dimineata Transilvania” avându-i invitați pe Gențiana & Strereo Tonic.

În 11 martie, sâmbăta trecută, la Palatul Culturii din Târgu Mureș a venit Big Bandul Radio, în premieră la Târgu Mureș, la Gala Radio Târgu Mureș 65. Au urcat pe scenă pentru a încâta publicul și Maximilian Muntean, solist al trupei New Vegas Show. Concertul de gală aniversar „I’ve got you under my skin” sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru a adus sunetul și atmosfera captivantă de pe Broadway în sala arhiplină a Palatul Culturii din Tg. Mureș, iar showul a stârnit ropote de aplauze.

Apoi, în 12 și 13 martie au fost două concerte folclorice realizate împreună cu Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul, pe scena Ansamblului. În 12 martie a fost un spectacolul organizat de redacția maghiară, iar în 13 de redacția română.

La mulți ani Radio Târgu-Mureș!

 

sursa radiomures.ro & Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare