73 de ani de la naștera lui Ion Bocancea, Nică din filmul „Amintiri din copilărie

ANIVERSARE. Filmele inspirate din poveștile lui Ion Creangă au rămas printre cele mai îndrăgite producții cinematografice, captivând inimile a mii de spectatori de-a lungul anilor. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc povestea din spatele personajelor, în special a lui Nică, puștiul care a reușit să aducă la viață copilăria multor copii. Astăzi, să privim în culise și să descoperim povestea lui Ion Bocancea, omul care a fost „Nică” și cum a ajuns să-și trăiască visul de-a fi actor.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 59 de ani, Ion Bocancea a ajuns un om respectat în comunitatea sa, dar puțini știu că în spatele acestei aparențe se ascunde un trecut de actor. În timp ce avea doar 13 ani și se afla în clasa a VI-a la școala din Bicaz, viața lui Ion Bocancea a suferit o schimbare majoră. Regizoarea Elisabeta Bostan și asistentul său, Doru Năstase, căutau copii potriviți pentru a da viață personajelor lui Creangă în film, iar ochii lor s-au oprit asupra lui Ion.

Într-o selecție impresionantă, în care 12.000 de copii au fost examinați, Ion Bocancea s-a evidențiat și a fost ales să îi dea viață lui Nică, personajul memorabil din „Amintiri din copilărie”. În ciuda faptului că nu era un copil cu părul bălai, el a dovedit că este cel mai potrivit pentru acest rol prin farmecul și autenticitatea sa.

Procesul de selecție a fost unul îndelungat și solicitant, cuprinzând probe foto, de filmare și chiar probe de călărie și înot. Însă, cu determinare și pasiune, Ion a trecut cu brio peste toate acestea, dovedind că este alegerea perfectă pentru rolul lui Nică. Filmările s-au întins pe parcursul unui an, iar el a reușit să aducă la viață această poveste fascinantă cu realism și entuziasm.

Cu toate că filmul a devenit o capodoperă a cinematografiei românești și a fost premiat în mai multe țări, el a fost supus cenzurii, iar multe scene au fost tăiate. Chiar și aspectul său fizic a fost modificat pentru a corespunde cerințelor filmului. Cu toate acestea, amintirile acestor experiențe nu s-au șters niciodată din memoria lui Ion Bocancea.

După încheierea filmărilor, Ion și-a continuat viața, renunțând la lumea filmului pentru a se dedica altor pasiuni. S-a angajat la fabrica de ciment din Bicaz, dar a ales ulterior să devină instructor auto. Astăzi, el este un bunic mândru și are ocazia să retrăiască bucuriile copilăriei prin ochii nepoatei sale.

Astfel, povestea lui Ion Bocancea, omul care a fost „Nică” în „Amintiri din copilărie”, este una despre pasiune, determinare și drumul neașteptat pe care îl poate lua viața. Cu toate că rolul său în film rămâne o amintire prețioasă, el a găsit fericire și împlinire în alte aspecte ale vieții sale, demonstrând că adevărata aventură poate fi găsită în fiecare etapă a călătoriei noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare