Escapade răcoroase: destinații de vară în România pentru a evita căldura

TURISM. Ce mod mai plăcut de a face față temperaturilor ridicate decât printr-o nouă escapadă prin țară? Îți prezentăm câteva oaze de răcoare perfecte pentru relaxare și pentru a te bucura de frumusețile naturale ale României. Iată propunerile noastre!

Peștera Ghețarul de la Scărișoara, județul Alba

În inima Munților Apuseni, la aproximativ 40 de metri adâncime, se află peștera care adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România. Peștera Ghețarul de la Scărișoara menține o temperatură de 0°C pe tot parcursul anului, fiind un refugiu perfect în fața zilelor călduroase de vară. Aceasta cuprinde trei încăperi: Sala Mare, unde poate fi admirat ghețarul de 36 de metri, și două încăperi dedicate cercetării, Rezervația Mare și Rezervația Mică.

Bâlea Lac, județul Sibiu

Bâlea Lac este una dintre destinațiile vedetă ale verii, iar acest lucru nu este de mirare, deoarece temperatura maximă în zilele de vară depășește rareori 19°C. Vizitând Bâlea Lac, te vei bucura de peisajele spectaculoase și de aerul curat și răcoros de munte. Accesul la Bâlea Lac se poate face în două moduri convenabile: vara, cu automobilul pe drumul Transfăgărășan, și iarna, cu telecabina până la cota 1200, unde se află Cabana Bâlea Cascadă. Bâlea Lac se află la doar 77 km de Sibiu, 68 km de Făgăraș și 85 km de Curtea de Argeș.

Salina Târgu Ocna, județul Bacău

Situată la doar 15 kilometri distanță de Onești, cu o temperatură constantă de aproximativ 12°C, Salina Târgu Ocna este locul perfect pentru a scăpa de temperaturile ridicate, bucurându-te în același timp de beneficiile pentru sănătate pe care le oferă. Salina cuprinde și o bază de agrement modernă, cu locuri de joacă, terenuri de tenis, baschet, fotbal și un centru de recuperare și relaxare.

Explorează aceste destinații și găsește refugiul ideal în fața căldurii verii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare