8 medalii ale României – 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz – la Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged

SPORT. Lotul de canotaj al României a revenit astăzi de la Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged (Ungaria), având parte de o primire caldă, cu flori și multă emoție, la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Conadă.
Cele 8 medalii ale României – 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz – au clasat țara noastră pe locul 2 în clasamentul pe națiuni, dovedind încă o data valoarea sportivilor noștri, munca și ambiția cu care își urmăresc obiectivele.

„𝑆𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑝𝑒 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑐𝑒𝑙 𝑏𝑢𝑛, 𝑎𝑣𝑎̂𝑛𝑑 𝑖̂𝑛 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝐶𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 𝑠-𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̦𝑢𝑟𝑎𝑡 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑣𝑟𝑒𝑚𝑒. 𝑆𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣𝑖𝑖 𝑛𝑢 𝑎𝑢 𝑑𝑒𝑐𝑎̂𝑡 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑥𝑖𝑚𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑜 𝑙𝑢𝑛𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑎𝑢 𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑐𝑎𝑛𝑡𝑜𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑙𝑢𝑛𝑔. 𝐴 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑎 𝑜 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡̦𝑖𝑒 𝑠̦𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑎̂𝑛𝑑𝑟𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑙𝑜𝑟“, a declarat preşedintele ANS, Elisabeta Lipă, care a adăugat un mesaj de felicitări și încurajare și pentru ceilalți sportivi români care au realizat performanțe în ultima perioadă: Alex Creț (bronz la CE Judo), Lăcrămioara Perijoc (argint la CE Box), Claudia Nechita (bronz la CE Box), Butnaru Luca Teodor și Bidica Julia Denisa (aur la Campionatul Mondial de Dans Sportiv, Dansuri Standard, categoria U21), Clit Șerban Constantin și Aurora Gioncada (argint la Campionatul Mondial de Dans Sportiv, Dansuri Standard, categoria U21), Mălina Călugăreanu (calificare la Jocurile Olimpice).

Cele 8 medalii ale canotorilor români au fost obținute după cum urmează:
Aur în “proba regină” a canotajului, cea de 8+1 feminin (W8+), pentru echipajul compus din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu.
Aur pentru echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), compus din Andrei Cornea și Marian Enache, la Campionatele Europene de la Szeged, care au adus prima medalie de aur la masculin pentru țara noastră la CE 2024.
Aur în proba de dublu rame feminin (W2-) pentru echipajul compus din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel.
Aur pentru echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc.
Argint pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș
Argint pentru echipajul de dublu rame masculin (M2-), format din Florin Arteni și Florin Lehaci.
Bronz pentru echipajul de dublu vâsle feminin (W2x), compus din Simona Radiș și Ancuța Bodnar.
Bronz pentru echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu.
Țara noastră a participat la competiții cu 13 echipaje compuse din 36 de sportivi. Pe lângă cele 8 medalii, au mai fost obținute două locuri 4, în proba de schif simplu feminin (W1x), prin Andrada Moroșanu, respectiv în proba de patru rame masculin (M4-), prin Andrei Mândrilă, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Ciprian Tudosă, un loc 5, în proba de patru vâsle masculin (M4x), prin Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc, Florin Horodișteanu și Ioan Prundeanu, un loc 6 în proba de patru vâsle feminin (W4x), prin Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu și Mădălina Moroșan, și un loc 7, în proba de simplu vâsle masculin (M1X), prin Mihai Chiruță.
Remintim că Federația Română de Canotaj are calificate la Jocurile Olimpice de la Paris 11 echipaje, compuse din 44 de sportivi, reprezentând mai mult de jumătate din totalul delegației României de la acest moment: dublu vâsle feminin (W2x), dublu rame feminin (W2-), patru rame feminin (W4-), dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), patru vâsle feminin (W4x), dublu vâsle masculin (M2x), dublu rame masculin (M2-), patru rame masculin (M4-), patru vâsle masculin (M4x), 8+1 feminin (W8+) și 8+1 masculin (M8+).
Felicitări tuturor sportivilor, antrenorilor și colectivului tehnic! Felicitări Federației Române de Canotaj! Bravo, România!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare