A apărut primul partid condus de inteligența artificială

Fondatorul Partidului Sintetic și „artist-cercetător” la organizația neguvernamentală MindFuture este Asker Staunaes, iar acesta a declarat pentru Vice.com cum va funcționa organizația politică. Partidul din Danemarca este condus de Leader Lars, un chatbot AI și toate politicile sale au fost redactate de inteligența artificială, iar ținta sa este să reprezinte circa 20% din electoratul nereprezentant. Cu toate că instrucțiunile au la bază toate politicile daneze după anii 70, Leader Lars pare populist, promovând politici precum venitul de bază universal garantat și „proprietatea comună” asupra internetului și sectorului IT din guvern. O platformă asemănătoare cu a unei foste lidere din USR, care a fost cândva numită de Dacian Cioloș drept matricea partidului.

Misiunea partidului unic

De asemenea, Misiunea Partidului Sintetic este dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la rolul AI în viețile noastre și la modul în care guvernele pot trage AI la răspundere față de părtiniri și alte influențe societale. Partidul speră să adauge un al 18-lea Obiectiv de Dezvoltare Durabilă (ODD) la ODD-urile Națiunilor Unite, care sunt obiective legate de probleme precum sărăcia, inegalitatea și schimbările climatice, care urmează să fie atinse de toate națiunile până în 2030. ODD-ul propus de Partidul Sintetic este numit Life With Artificials și se concentrează pe relația dintre oameni și AI și modul de adaptare și educare a oamenilor pentru a lucra cu mașini, mai scrie Vice.

Foto: IMAGE: ASKER STAUNÆS

Ce este Leader Lars?

Chatbot-urile AI sunt aplicații software care simulează conversația umană. Ei urmează un set de reguli pre-proiectate pentru a imita interacțiunile din viața reală și pentru a răspunde la întrebările clienților. În plus, chatboții care folosesc inteligența artificială (AI) și procesarea limbajului natural (NLP) pot analiza aceste interacțiuni la nivel aproape uman. Cu chatbot-uri, puteți implica instantaneu vizitatorii site-ului web cu mesaje specifice, adaptate fiecărui vizitator. De asemenea, puteți crea chatbot specifici pentru fiecare pagină de site web sau public țintă, în funcție de cine sunt, de unde provin, de conținutul cu care interacționează.

Foto principală: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare