A doua sesiune de plantare “CODRU Festival”: 10 mii de copaci la Iohanisfeld, Comuna Otelec

EVENIMENT. În zilele de 4 și 5 noiembrie 2023, se va desfășura cea de-a doua sesiune de plantare “CODRU Festival” din acest an, un eveniment ecologic și cultural care face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023.

În această primăvară, 10 mii de copaci au fost plantați la Recaș, și acum acțiunea se mută în altă zonă a județului Timiș, la Iohanisfeld – comuna Otelec. În cadrul acestei sesiuni de plantare, se va continua efortul de a planta alți 10 mii de puieți. Acești copaci vor contribui la consolidarea și îmbogățirea perdelei forestiere care a fost construită în zonă după inundațiile devastatoare din ultimii ani.

Participanții la eveniment vor putea să se bucure de natură și să contribuie la realizarea unei instalații artistice de tip Land Art numită “Connecting Spaces.” Această instalație va fi construită din materiale extrase sau preluate direct din natură, cum ar fi lemn, rocă și pământ, și va fi expusă în zonă.

Pe lângă activitățile de plantare, se va amenaja o zonă de relaxare cu activități interactive pentru toate vârstele, iar pe o scenă specială vor avea loc concerte susținute de mai mulți artiști locali și internaționali.

Participarea la eveniment este gratuită, iar transportul și ustensilele necesare plantării sunt asigurate de către organizatori. Cei care doresc să participe sunt rugați să se înscrie folosind formularul online pus la dispoziție.

Până în prezent, Asociația CODRU Festival a organizat trei sesiuni de plantare, contribuind la înverzirea și îmbogățirea naturii cu un total de 18 mii de copaci. Evenimentele anterioare au avut loc în 2019 și 2022 la Pădurea Bistra, care a devenit casa și scena CODRU Festival, și în această primăvară la Două Dealuri, Recaș.

CODRU Festival este un eveniment cultural și ecologic important care contribuie la conservarea mediului și la dezvoltarea comunității locale. Acesta este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul OVERBORDER, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare