A murit Regina Elisabeta a II-a

Aflată sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral, Regina Elisabeta a II-a s-a stins în urmă cu 10 minute, a anunțat familia regală. Suverana împinise 96 de ani în luna aprilie și a urcat pe tron în 6 februarie 1952, fiind monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic.

Regina Elisabeta are patru copii, opt nepoți și 12 strănepoți. Prințul Charles de Wales, a cărui soție este ducesa de Cornwall, este moștenitor al tronului Regatului Unit.

Cu o domniei de 70 de ani, Elisabeta a II-a a cucerit inimile britanicilor încă din adolescență, când a susținut celebrul discurs la 14 ani. În 1940, prințesa de atunci a spus: “în cele din urmă totul va fi bine; căci Dumnezeu va avea grijă de noi şi ne va da victorie şi pace”. În aprilie anul trecut, Prințul Philip a trecut în neființă la 99 de ani.

Update: “Astăzi, Coroana trece, așa cum a făcut-o timp de peste o mie de ani, la noul nostru monarh, la noul nostru șef de stat, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”, a spus prim-ministrul britanic Liz Truss britanic într-un discurs către țară rostit din faţa reședinţei oficiale din Downing Street.

Viața Reginei Elisabeta în imaginiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare