A șasea ediție a Festivalului de conferințe „Despre lumea în care trăim“, 6–9 mai, la Ateneul Român

FESTIVAL. Cea de-a șasea ediție a Festivalului de conferințe „Despre lumea în care trăim” se anunță a fi una de excepție. Între 6 și 9 mai, vor fi prezenți, pe scena Ateneului Român, Olof Gränström, Noreena Hertz, Daniel și Maximilian Zielinski, Rodica Zafiu, Oliver Jens Schmitt, Mircea Miclea, alături de partenerii lor de dialog, Cătălin Striblea, Andreea Roșca, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Marian Voicu și Gabriel Liiceanu.

A șasea ediție a festivalului de conferințe și dialoguri culturale „Despre lumea în care trăim”, care va avea loc la Ateneul Român în perioada 6-9 mai, va atrage atenția asupra câtorva factori importanți care produc schimbări decisive în societățile contemporane. Invitații străini și români, Olof Gränström, Noreena Hertz, Daniel și Maximilian Zielinski, Rodica Zafiu, Oliver Jens Schmitt, Mircea Miclea, și partenerii lor de dialog, Cătălin Striblea, Andreea Roșca, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Marian Voicu, Gabriel Liiceanu, vor discuta despre schimbările demografice de neevitat, despre cum depășim izolarea și despre ce putem face pentru a crea comunități, dând o atenție mai mare stilului nostru de viață și spațiilor în care locuim și pe care le folosim, despre cum am reacționat la agresiunile recente ale Rusiei în funcție de istoria pe care o împărtășim, despre rostul cuvintelor în viața noastră și despre miza educației din perspectiva unui viitor incert.

Seria anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice „Despre lumea în care trăim” este organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în colaborare cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA, iar prezența mai multor invitați străini a fost posibilă datorită sprijinului primit din partea companiei Dedeman, partener principal.

Evenimentele vor fi prezentate de Marina Constantinescu, jurnalistă, realizatoare de emisiuni de televiziune și critic de teatru și film.

Biletele și abonamentele au fost puse în vânzare.

Puteți găsi informații detaliate despre conferințe și biografiile complete ale conferențiarilor și ale partenerilor de dialog și pe site-ul oficial http://www.lumeaincaretraim.ro.

Biletele în sala Ateneului, cele pentru vizionarea online a evenimentului, ca și abonamentele care permit participarea la toate conferințele din această ediție a festivalului sunt disponibile în rețeaua Eventbook. Până pe 19 martie, abonamentele din ambele categorii vor avea un preț redus cu 100 de lei.

https://eventbook.ro/festival/festivalul-de-conferinte-despre-lumea-in-care-traim

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare