A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz különvonatok elindultak ma hajnalban – 1500 zarándokot szállitanak Csíksomlyóra

ZARÁNDOKLAT. Az észak-erdélyi Csíksomlyó búcsúját hagyományosan pünkösd szombaton tartják, és ez az esemény rendkívül fontos a magyar katolikus hívők számára. Idén is sok ezren vesznek részt a zarándoklaton, amelyet a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz különvonatok indítottak útnak.

A Csíksomlyó Expressz Szombathelyről indult, majd utána több várost érintve érkezett Budapestre, ahol összekapcsolták a Székely Gyorssal. A két vonat együtt folytatta útját Erdély felé. A különvonatot egy különleges, Tamási Áron emlékére felmatricázott mozdony húzza, és közel 1500 zarándokot szállít Csíksomlyóra.

A búcsújárók szombaton részt vesznek a Mária-kegyhelyen tartott búcsúi misén. Vasárnap pedig folytatódik az út Gyimesbükkre, ahol a vonatos és helybeli zarándokok együtt vesznek részt misén és ünnepségen. Az esemény során adományokat gyűjtenek a székely, csángó és erdélyi magyar gyermekek számára.

Az idei vonat díszvendége Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, aki kiemelkedő szerepléseivel sokak kedvence.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare