A treia ediție a taberei internaționale de volei din România – eveniment de prestigiu la Târgu Mureș

SPORT. În perioada 30 iunie – 7 iulie, Târgu Mureș găzduiește a treia ediție a International Volleyball Camp, un eveniment de referință pentru voleiul juvenil mondial. Organizat pentru prima dată în România, acest camp aduce împreună unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu.

Coordonarea activităților sportive va fi realizată de renumitul cuplu de antrenori Giuseppe Bosetti și Franca Bardelli. Cei doi au lucrat până în 2022 la pepiniera echipei Vakifbank Istanbul, cu care au obținut numeroase titluri la categoriile U18, U16 și U14. Lor li se vor alătura:

  • Alessandro Giovannetti: actualul campion al Italiei la categoria U14 cu echipa US Tori din Verona.
  • Istvan Bokor: antrenorul CSU Târgu Mureș, campion național în 2023 la categoria U18.
  • Dimitrii Panchenko: campion al României la categoria U18 cu CSM București, specialist în pregătire fizică.
  • Andreea Georgescu: specialist în psihologie sportivă.

Festivitatea de deschidere va avea loc duminică, la orele 19:00, în Amfiteatrul Facultății de Farmacie din cadrul campusului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie G.E. Palade din Târgu Mureș. Evenimentul va fi onorat de prezența unor sportivi de marcă, ambasadori ai voleiului autohton și internațional, printre care:

  • Nneka Oniyejekwe
  • Diana Calotă
  • Trică Alexandra
  • Jeremic Mihaela
  • Miriam Dalla Bona

Activitățile principale se vor desfășura în Sala de sport Anton Pongracz din cadrul campusului universitar UMFST G.E. Palade. Datorită numărului mare de participanți, anul acesta a fost organizat și un al treilea teren de volei. Peste 60 de voleibaliste cu vârste între 10 și 18 ani vor participa la zece antrenamente tehnico-tactice, ateliere de pregătire fizică, psihologie sportivă, activități recreative și sesiuni de relaxare în centrul de recuperare Salus per Aqua.

Participanții la International Volleyball Camp vor susține echipa națională a României la meciurile din Campionatul European de Volei U18, care se vor disputa la Blaj miercuri și sâmbătă.

A treia ediție a International Volleyball Camp promite să fie un eveniment de referință, oferind tinerelor voleibaliste ocazia de a învăța de la cei mai buni specialiști și de a se dezvolta atât pe plan sportiv, cât și personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare