A Vásárhelyi Forgatag tizenegyedik kiadása – újdonságok és programok

FORGATAG. A Vásárhelyi Forgatag, Marosvásárhely egyik legjelentősebb eseménye, tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre augusztus 29. és szeptember 1. között. Az évtizedes múltra visszatekintő fesztivál célja, hogy minden generáció számára értéket és szórakozást nyújtson.

Az esemény az évek során fejlődött, a Maros-partról a Ligetbe, majd a várba költözött, ahol idén is helyet kap. Jakab István szervező kiemelte, hogy a fesztivál nem zenei rendezvény vagy alternatív városnapok, hanem egy családi esemény, amely összefogja a város közösségét. Civil szervezetek, vállalkozók, önkéntesek, művészek és előadók közösen dolgoznak a sikerért.

Portik Vilmos, a rendezvény egykori megálmodója és tanácsadója, elmondta, hogy a fesztivál szervezésében mintegy 350 ember vesz részt. Idén újdonságként Borkertet alakítanak ki, ahol magyar és erdélyi borok lesznek kóstolhatók. Emellett a Duma téren nem sablonos előadások és beszélgetések várják az érdeklődőket, többek között a párkapcsolatokról, mesterséges intelligenciáról és generációs feszültségekről.

Az augusztus 29-i megnyitón Nyári Károly zongorista előadását és a Bethlen Zsuzsanna díjátadót tekinthetik meg a résztvevők. A családi és gyermekprogramokat idén árnyékosabb helyszínre költöztetik, ahol koncertek, kézműves vásárok, néptánc és hagyományőrző foglalkozások várják az érdeklődőket.

A Forgatag keretében ünnepli fennállásának 75. évfordulóját az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, valamint a Marosvásárhelyi Állatkert 60. évfordulóját. Színházi előadásokban részt vesz a Spectrum Színház és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, valamint a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.

Az esti koncertek során pénteken a Szent Efrém kórus és az Ego Sum zenekar, szombaton a Dolly Plusz zenekar, vasárnap pedig az Anna and the Barbies és Magna cum Laude lép fel.

A rendezvény részleteiről a www.forgatag.ro oldalon és a Vásárhelyi Forgatag Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare