A XIX-a ediție a Universității de Vară Izvorul Mureșului, 14 -18 septembrie 2022

EVENIMENT. Miercuri, 18 septembrie 2022, după participarea la praznicul Înălțării Sfintei Cruci în cadrul Mănăstirii Ortodoxe Izvoru Mureșului, de la ora 11.30 la Complexul Sportiv Naţional, vor debuta lucrările „Universității de Vară Izvoru Mureșului”.
 
Se va desfășura cea de-a XIX-a ediție, având drept temă eforturile concentrate „Pentru o Românie a secolului XXI unită sub semnul tricolorului și al idealului național.”
Păstrăm vie flacăra românismului în Transilvania și lansăm un mesaj de unitate pentru frații români din provinciile istorice care în prezent din păcate nu se regăsesc în interiorul granițelor Patriei Mamă.
 
La lucrări vor participa cursanți din țară și de peste hotare: Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Albania, Macedonia și din diaspora, reprezentanți ai românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, ai romano-catolicilor din Moldova, conferențiari din principalele centre universitare ale țării și din străinătate, ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanți ai societății civile și ai mass-media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare