A Yuppi Tábormozgalom – krónikus beteg fiatalok számára nyújtott támogatás és közösségépítés

HÍREK. A Yuppi Tábormozgalom Egyesület bemutatta #IAmMyAdvocate (Én vagyok a saját szószólóm) kampányának eredményeit, melyben krónikus beteg fiataloknak segítettek hallatni hangjukat és kiállni jogaikért. Az eseményre, mely Segesváron került megrendezésre, a sajtó képviselői betekintést nyerhettek a programba, megismerhették a résztvevő fiatalok történeteit és a kezdeményezés által nyújtott segítséget.

Az Egyesület elnöke, László Zsuzsa, elmondta, hogy a Yuppi táborok élményterápián keresztül szeretnék bátorabbá, magabiztosabbá tenni a beteg fiatalokat, valamint segíteni nekik abban, hogy jobban megértsék saját diagnózisukat és határozottabban kiálljanak magukért. A #IAmMyAdvocate kampányban az önbizalom és a bátorság volt a fókusz, melynek keretében az Egyesület olyan eszközöket adott a fiatalok kezébe, mellyel saját magukért tudnak kiállni.

A kétéves projekt során mintegy kétszáz, 14 és 35 év közötti fiatal vett részt, akik az élményterápiás táborokon kívül egy újonnan létrehozott virtuális térben is megoszthatták tapasztalataikat és támogathatták egymást. Emellett elindítottak egy mentorprogramot, melyben a krónikus betegséggel élő felnőttek támogatták a nehéz időszakon átmenő kamaszokat.

A Yuppi Egyesület partnerként számított a kincses városi PONT csoportra, akik ötletversenyt hirdettek a közösségi és önérvényesítő kezdeményezések portfóliójának létrehozására a Design Thinking módszertanát használva. Egy másik partner, a csíkszeredai Spektrum oktatási központ érzékenyítő kurzusokat szervezett pedagógusok számára, valamint szakkonferenciát a gyerekjogvédelmi hatóságok és megyei tanfelügyelőségek részvételével.

A kampányban részt vevő fiatalok közül néhányan megosztották saját történetüket, és elmondták, milyen pozitív hatással volt rájuk a program. Képíró Dorottya, akit egy évvel ezelőtt diabétesszel diagnosztizáltak, arról beszélt, hogy a Yuppi segített neki elfogadni a betegségét, és újra megtalálni az önbizalmát. Andreea Popescu, a masztocita aktivációs szindrómában szenvedő 34 éves nő, kiemelte az elfogadás és megértés fontosságát a betegséggel való együttélés során.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület #IamMyAdvocate kampánya 149 900 eurós támogatásban részesült az Active Citizens Fund Románia program keretében, melyet Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszíroz egy uniós projekt keretében. Az Egyesület az élményterápia módszerét alkalmazva ingyenes táborokat szervez rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegségben szenvedő gyerekeknek és fiataloknak, valamint családjaiknak.

A Yuppi Tábormozgalom egy új szintre emelte a krónikus beteg fiatalok támogatását és közösségépítését, segítve őket abban, hogy elfogadják saját magukat és magabiztosabban álljanak az életükért. Az #IAmMyAdvocate kampány sikeresen összpontosított az önbecsülésre és a közösségi támogatásra, bizonyítva, hogy a betegség nem akadály az életben való boldoguláshoz és önmegvalósításhoz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare