Abonamentele la sala de sport pentru angajați vor fi deductibile pentru companii

FITNESS. Sedentarismul este boala națională în Romania. Țara noastră se plasează în topul celor mai sedentare populații din Uniunea Europeană. Lipsa mișcării poate duce la depresie, creșterea colesterolului, hemoroizi, hipertensiune, obezitate și lista poate continua cu afecțiuni care ne pot pune viața în pericol. În rândul angajaților români, practicarea sportului este o raritate. Pentru a veni în sprijinul acestora, Parlamentul a votat proiectul de lege care prevede ca abonamentul la sală, acordat de firme, pentru angajati, să fie neimpozabil și deductibil.

Firmele din România vor putea oferi angajaților abonamente pentru sport și programe de recuperare medicală, iar aceste cheltuieli vor putea fi deduse, în limita a 400 de euro pe an/angajat, se mai arată în postare.

Legea adoptată de Parlament introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III și pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport și alte facilități sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport și mișcare, să aibă un stil de viață mai sănătos”, a declarat Claudiu Nasui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare