Absolvenţii de liceu iau cu asalt meditaţiile gratuite pentru BAC: ce probă le dă fiori elevilor cu o lună înainte de examen

ÎNVĂȚĂMÂNT. A început numărătoarea inversă până la examenul maturităţii, iar absolvenţii clasei a XII-a deja au coşmaruri legate de subiectele Bacalaureatului. În Craiova, profesorii de la Departamentul de Matematici Aplicate din cadrul Universităţii Craiova le-au sărit în ajutor, oferindu-le meditaţii gratuite. Elevii conştiincioşi s-au înghesuit în clase pentru a beneficia de aceste sesiuni.

“Niciun S nu este egal B. Nicio informaţie falsă nu este… Necenzurată! Exact!” Cu astfel de formule încep zilele absolvenţilor Colegiului Național “Elena Cuza” din Craiova. Deşi visează deja la vacanţă, tinerii şi-au adunat curajul şi s-au grăbit să prindă un loc în sala de clasă.

Elevii încearcă să îşi găsească timp de învăţat, deşi este dificil: “Încerc zilnic, la fiecare materie să aloc cel puţin două ore, dar mai intervin şi alte chestii, bineînţeles”. Temperaturile ridicate din această perioadă au devenit un obstacol suplimentar în calea succesului lor academic.

Cu toate acestea, elevii îşi doresc note cât mai mari la BAC. “Peste 9.50, evident. Acum să vedem în funcţie de ce o să pice, de subiecte”, spune o elevă. “Bineînţeles că peste 9.50 la toate materiile, pentru că avem nevoie de note mari”, afirmă o alta. Șapte profesori de la Departamentul de Matematici Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova le oferă suportul necesar.

Deşi matematica este considerată una dintre cele mai dificile materii, temerea cea mai mare este alta. “La română am cea mai mare frică din cauza poeziilor”, spune un tânăr. Lecţiile gratuite oferite de profesori nu se adresează doar absolvenţilor claselor a XII-a, ci tuturor celor care doresc să îşi îmbunătăţească cunoştinţele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare