ABSURD. Polițiștii în misiune pe litoral, amendați de polițiștii locali

POLIȚIA ROMÂNĂ. În perioada sezonului estival, polițiștii din toată țara sunt trimiși în misiuni pe litoral, pentru suplimentarea efectivelor de ordine și siguranță publică și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.
 
Ei se deplasează, pe raza județului Constanța, cu autoturismele personale, care sunt trecute în ordinele de serviciu, ce prevăd expres misiunea. Mai mult, pe raza municipiului Constanța, locurile de parcare sunt insuficiente, uneori inexistente. Afluxul de turiști este foarte mare.
Astfel, polițiștii neavând parcare pentru autoturismele personale, parchează în apropierea locului în care ei sunt cazați.
 
În repetate rânduri, polițiștii locali i-au amendat pe polițiștii din Poliția Națională, aflați în misiune, nu în concediu! Misiunile sunt ordonate de la nivelul IGPR, competența este superioară municipiului Constanța, care nu are altceva de făcut decât să îi primească și să îi introducă în misiunile curente de patrulare și de intervenție.
 
Prin urmare, misiunile sunt ordonate de la nivel central, creându-se această situație paradoxală. Polițiștii vin în teritoriu, în Constanța, tocmai pentru a presta un serviciu pentru siguranța cetățenilor, din motive independente de voința lor și nu au unde să își parcheze mașinile.
Totuși, un polițist să plătească tarifele de parcare, în condițiile în care se află în misiune, este hilar.
 
“Dacă știm doar să sancționăm că nu s-au respectat niște reguli de circulație, probabil, sunt mulți sancționați, nu doar polițiști… dar, în momentul în care impui reguli, trebuie să asiguri infrastructura, condițiile respectării regulilor! L-am informat pe președintele Federației și îl voi informa pe șeful IGPR, generalul Benone Matei, ca să aibă cunoștință de această situație neobișnuită, neplăcută.”, a concluzionat Christian Ciocan – purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare