Accesul liber pe piața bursieră: o realitate în România

PIAȚA BURSIERĂ. Deputații au votat în unanimitate pentru susținerea accesului liber pe piața bursieră pentru orice producător sau comerciant, într-un pas semnificativ spre deschiderea pieței și eliminarea barierelor de circulație a mărfurilor sau produselor tranzacționate. Proiectul de lege adoptat are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii 357/2005 privind bursele de mărfuri, având ca scop facilitarea accesului pe piață și garantarea executării obligațiilor asumate de participanții la sistem.

Conform proiectului, bursele de mărfuri pot emite cotații informative sintetice cu privire la prețul de piață al produselor, având surse variate de informații. De asemenea, acestea pot desfășura activități secundare, cum ar fi realizarea și administrarea sistemelor informatice specifice activității lor sau organizarea de seminarii și cursuri pentru pregătirea participanților în domeniul bursier.

Colegiul de conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României este responsabil de autorizarea bursele de mărfuri constituite după intrarea în vigoare a legii. În plus, proiectul prevede ca, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, bursele de mărfuri aflate în funcțiune să-și organizeze activitatea și să revizuiască normele conform prevederilor legislative.

Adoptat deja de Senat, proiectul de lege urmează să fie supus votului în Camera Deputaților, fiind for decizional.

Această inițiativă legislativă reprezintă un pas important către liberalizarea pieței și stimularea concurenței, creând un mediu mai propice pentru dezvoltarea economică și pentru participarea activă a producătorilor și comercianților pe piața bursieră din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare