ACCIDENT – Explozie la şcoala din Voiniceni din cauza unei acumulări de gaze: un elev și un angajat al școlii au fost răniți, iar clădirea a fost evacuată

EXPLOZIE. O explozie a avut loc în această dimineață, în jurul orei 8, la o școală din satul mureșean Voiniceni (comuna Ceaușu de Câmpie). Conform ISU Mureș, cauza exploziei constă în acumulări de gaze la nivelul unei sobe de teracotă amplasată într-o sală de clasă.

 

În urma exploziei, au existat două victime: femeia de serviciu a școlii (cu arsuri de gradul 2 pe 11% din suprafața corporală) și un elev în vârstă de 14 ani (cu arsuri grad I la nivelul feței, leziunile fiind considerate minore). Vicimele nu au afectate căile respiratorii, conform declarației Marianei Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș.

 

Aproximativ 70 de elevi și șapte cadre au fost evacuați din școală. ISU a intervenit cu două autospeciale și echipaj CBRN. Școala din Voiniceni nu necesita autorizație de securitate la incendiu, fiind construită înainte de intrarea în vigoare a legii privind autorizațiile și nu a suferit modificări structurale.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare