ACCIDENT – Tânărul care a căzut de la o înălțime semnificativă după ce nu i s-a deschis parașuta, în comă profundă la Spitalul din Târgu Mureș

0
241

PARAȘUTISM. Marți, 24 mai 2022, un tânăr în vârstă de 19 ani a fost transportat în stare gravă la UPU SMURD Târgu Mureş după ce a efectuat un salt cu paraşuta în cadrul Aeroclubului Teritorial “Elie Carafoli” Târgu Mureș și aceasta nu s-a deschis. Aeroclubul României a confirmat că paraşuta principală şi cea de rezervă au fost găsite încurcate şi deschise parţial. Tânărul se afla la al 17-lea salt cu parașuta.

 

Au fost luate imediat măsurile standard, conform procedurilor, personalul medical de la UPU SMURD acordându-i îngrijiri medicale. Tânărul este în comă profundă.

 

Aeroclubul României a precizat că inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) investighează cauzele care au cauzat accidentul și până la stabilirea acestora s-a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale. Marți, la Aeroclubul din Târgu Mureş au avut loc salturi cu parașuta și zboruri de școală în vederea obținerii licenței de pilot privat.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ