Acord de colaborare, semnat între Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României, și Federația Română de Fotbal

COMUNICAT DE PRESĂ. Președintele Federației Română de Fotbal, Răzvan Burleanu, și consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă au semnat un acord de colaborare joi, 18 mai, la Casa Fotbalului, prin care se vor realiza acțiuni comune de către cele două entități în vederea promovării principiilor sustenabilității.

Acordul a fost semnat în contextul implementării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, document pe care România l-a adoptat alături de celelalte state membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015. Agenda 2030 cuprinde cele 17 obiective de dezvoltare durabilă care abordează teme diverse de la eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităților şi a injustiției la protejarea Planetei și a mediului înconjurător până în 2030.

„Mă bucur că primul acord pentru a promova Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă prin intermediul evenimentelor sportive îl semnăm cu Federația Română de Fotbal, cel mai popular sport din România. Când am pornit pe drumul implementării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, ne-am dat seama că pe lângă eforturile instituționale, trebuie să formăm o masă critică de oameni care să susțină tranziția la o societate mai sustenabilă. Proiectele noastre cu societatea civilă au dus la popularizarea principiilor pe care le promovăm și sunt convins că prin acest acord vom ajunge la și mai mulți oameni. Sportul este despre competiție corectă, în primul rând cu tine însuți, despre antrenament constant, despre spirit de echipă, despre ambiție și perseverență. Aceasta este mentalitatea de care avem nevoie pentru o societate durabilă și de aceea vom avea mai multe colaborări pe această zonă”, a declarat și consilierul de stat László Borbély.

„Federația Română de Fotbal își propune, prin Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2021 – 2026, să devină principalul actor instituțional și social din sport, în domeniul responsabilității sociale, iar cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă adoptate de Organizația Națiunilor Unite în anul 2015 asigură fundamentul acțiunilor noastre, în ce privește protecția drepturilor omului și politicile de mediu. Parteneriatul cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă este rezultatul corelării strategiei noastre de sustenabilitate cu obiectivele asumate de către Guvernul României și este, totodată, un instrument de colaborare interinstituțională, care, prin proiectele pe care le vom derula în baza acestuia, ne dorim să inspire, să activeze și să accelereze o abordare concertată, din partea autorităților publice, a organizațiilor sportive și a societății civile, în atingerea obiectivelor asumate pentru anul 2030”, a declarat Răzvan Burleanu.

Printre acțiunile specificate în acordul de parteneriat se numără promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în cadrul evenimentelor desfășurate de FRF.De la asociații naționale, la jucători, fani, voluntari și personal, toate părțile interesate sunt încurajate să adopte practici conștiente de mediu printr-o serie de inițiative care vor fi organizate în orașele gazdă. Aceste inițiative se vor concentra pe gestionarea deșeurilor, eforturile de curățare a comunității și programe pentru a stimula călătoriile durabile la jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare