Acțiunea „Împădurim împreună” – O inițiativă pentru viitorul durabil

ACȚIUNE. Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, evenimente precum „Împădurim împreună” devin catalizatori ai schimbării și promotori ai sustenabilității. Organizată de Mureș Runners, în colaborare cu Primăria Comunei Rîciu și Romsilva – Ocolul Silvic Luduș, această acțiune are ca scop împădurirea și revitalizarea zonelor naturale din județul Mureș.

Ediția din acest an, care va avea loc pe 6 aprilie 2024, de la ora 9:00, în localitatea Rîciu, se bucură deja de succesul a trei ediții anterioare desfășurate anual începând cu anul 2021. Cu fiecare an, numărul participanților și impactul acțiunii au crescut, semn că comunitatea este tot mai preocupată de protejarea mediului înconjurător și de contribuția sa la un viitor durabil.

Organizatorii au pregătit tot ce este necesar pentru ca participanții să se implice activ în acțiunea de împădurire. Echipamentele precum sapele și mănușile vor fi puse la dispoziție, iar puieții care urmează să fie plantați vor asigura o contribuție tangibilă la creșterea suprafeței de pădure din zonă.

Participarea la eveniment este gratuită, însă pentru o bună organizare logistică, se impune înregistrarea prealabilă, care se poate face pe pagina de Facebook Mureș Runners.

„Împădurim împreună” nu este doar o simplă acțiune de plantare a copacilor, ci reprezintă un angajament colectiv pentru protejarea naturii și conservarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare. Prin implicarea comunității în astfel de inițiative, se transmite un mesaj puternic despre importanța conștientizării și acțiunii în fața schimbărilor climatice și a degradării mediului.

„Împădurim împreună” nu este doar despre plantarea de copaci, ci și despre construirea unei legături mai puternice între oameni și natură, între comunitate și resursele sale, pentru a ne asigura că moștenirea pe care o lăsăm urmașilor noștri este una prosperă și durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare