Acțiuni ale Poliției Române pentru menținerea ordinii și siguranței publice

SIGURANȚA CETĂȚENILOR. Sâmbătă, autoritățile au desfășurat o serie de activități pentru menținerea ordinii și siguranței publice, iar bilanțul acestor operațiuni este impresionant. Aproape 1000 de permise de conducere au fost reținute într-o singură zi, dintre care 10% au fost pentru încălcări ale regulilor privind consumul de alcool, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Aceste acțiuni au făcut parte dintr-un efort concentrat al autorităților pentru a menține respectarea legilor și a preveni infracțiunile.

Printre rezultatele remarcabile ale eforturilor desfășurate, trebuie menționat că 194 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant, demonstrând abilitatea polițiștilor de a interveni rapid și eficient în situații delicate. De asemenea, au fost depistate 25 de persoane căutate la nivel național sau internațional, contribuind la aducerea acestora în fața justiției.

Acțiunile de intervenție au inclus și situații de urgență, unde s-au derulat 125 de intervenții pentru stingerea incendiilor, demonstrând dedicarea autorităților în a proteja vieți și proprietăți.

În contextul activităților desfășurate de poliție, au fost semnalate 951 de posibile infracțiuni, dintre care peste 22% au fost descoperite în urma investigațiilor desfășurate de către forțele de ordine. Echipajele de ordine publică au reușit să prindă în flagrant 194 de autori de infracțiuni, care au comis un total de 211 fapte penale. Ca măsuri preventive, au fost dispuse măsuri împotriva a 28 de persoane.

Pe parcursul operațiunilor, au fost retrase 285 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 976 de permise de conducere. Dintre acestea, 97 au fost suspendate din cauza încălcărilor legate de consumul de alcool, iar 15 din cauza consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

Pe lângă eforturile de menținere a ordinii, au fost identificate și sancționate contravenții. În total, polițiștii și jandarmii au constatat 10.644 de astfel de încălcări, pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,5 milioane de lei.

Aceste rezultate impresionante reflectă angajamentul autorităților de a asigura siguranța și respectarea legii în societate, iar operațiunile desfășurate demonstrează abilitățile și eficiența forțelor de ordine în fața provocărilor complexe ale mediului actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare