Acțiuni de prevenție. Aproape 700 de permise de conducere într-o singură zi

PREVENȚIE. Într-o acțiune de amploare desfășurată în ultimele 24 de ore, forțele de poliție din România au reușit să rețină aproape 700 de permise de conducere și să aplice peste 9.000 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 4 milioane de lei.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), această operațiune s-a desfășurat în cadrul unei acțiuni naționale menite să prevină infracțiunile și să sporească siguranța în trafic. În total, polițiștii au intervenit la peste 2.700 de solicitări ale cetățenilor și au organizat 438 de acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale.

Una dintre cele mai notabile acțiuni desfășurate a fost reținerea a 697 de permise de conducere. Această măsură drastică a fost luată în urma constatării unor încălcări grave ale regulilor de circulație, cum ar fi depășirea limitelor de viteză, conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și alte abateri grave de la normele rutiere.

În plus, au fost aplicate 9.295 de sancțiuni contravenționale, totalizând o sumă impresionantă de 3.795.472 de lei. Aceste amenzi au fost impuse pentru diverse încălcări ale legii rutiere, de la depășirea limitelor de viteză la nerespectarea semnelor de circulație și neacordarea priorității.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat ferm pentru creșterea siguranței în trafic, constatând 116 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și reținând 697 de permise de conducere, dintre care 286 pentru viteză, 51 pentru alcool și 9 pentru consum de droguri.

Această acțiune face parte din eforturile continue ale autorităților pentru asigurarea unui mediu rutier sigur și respectarea legii în rândul șoferilor. Prin astfel de intervenții ferme, poliția își propune să reducă numărul de accidente rutiere și să contribuie la protejarea vieților șoferilor și a celorlalți participanți la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare