Activitate normală în majoritatea județelor, în ciuda declanșării grevei generale în Poșta Română

ANUNȚ IMPORTANT. În ciuda anunțului privind declanșarea grevei generale începând cu ora 00:00, activitatea Poștei Române se desfășoară în mod normal în cele mai multe județe ale țării, au precizat reprezentanții companiei. Anunțul a venit ca răspuns la comunicatul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), care a solicitat creșterea salariilor angajaților și majorarea sporului de loialitate.

Într-o postare pe pagina de Facebook a companiei, se menționează că activitatea este monitorizată constant de către conducerea Companiei Naționale Poșta Română, iar informații actualizate vor fi furnizate publicului pe măsură ce situația evoluează.

Potrivit comunicatului emis de SLPR, revendicările sindicaliștilor vizează creșterea salariilor angajaților cu 400 lei net și majorarea sporului de loialitate. Sindicaliștii subliniază că aceste solicitări sunt justificate de faptul că majoritatea covârșitoare a angajaților Poștei Române ar urma să primească salariul minim pe economie începând cu luna iulie 2024.

Într-un efort de a evita escaladarea conflictului de muncă, conducerea Poștei Române a subliniat că toate posibilitățile financiare ale companiei au fost puse la dispoziția salariaților. De asemenea, s-a asigurat că toți cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturi sociale prin intermediul Poștei Române își vor primi drepturile la timp, fără întârzieri.

Cu toate acestea, conform conducerii companiei, majoritatea covârșitoare a angajaților, peste 80%, își vor desfășura atribuțiile de serviciu cu profesionalism, ca și până acum, în ciuda aderării la conflictul de muncă a aproximativ 20% din salariații companiei.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România își exprimă totuși disponibilitatea de a negocia pe perioada grevei, în prezența ministrului Digitalizării, Bogdan Ivan, pentru a găsi soluții la revendicările formulate.

Până la clarificarea situației, activitatea Poștei Române continuă în mare parte în mod normal, iar conducerea companiei se angajează să furnizeze informații actualizate și să mențină serviciile către toți clienții, partenerii și instituțiile bancare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare