Actualizările de securitate Windows 10 nu vor mai fi gratuite începând cu 2025 – ce înseamnă pentru utilizatori?

WINDOWS. Într-o mișcare surprinzătoare, Microsoft a anunțat că, începând cu anul 2025, actualizările de securitate pentru Windows 10 nu vor mai fi gratuite. Această schimbare a fost precedată de anunțul unui program de asistență pentru Windows 10, care va implica un abonament plătit pentru actualizările de securitate. Cu toate acestea, odată cu dezvăluirea structurii de prețuri pentru acest program, utilizatorii încep să se întrebe ce sumă trebuie să scoată din buzunar pentru a-și menține dispozitivele securizate.

Până în prezent, actualizările de securitate pentru Windows 10 au fost vitale pentru protejarea utilizatorilor împotriva oricăror vulnerabilități descoperite în sistemul de operare. Aceste actualizări periodice, lansate lunar de Microsoft, au fost un element de bază al serviciului oferit pentru utilizatorii Windows 10. Cu toate acestea, începând cu luna octombrie a anului 2025, Microsoft va înceta să ofere aceste actualizări gratuit.

Potrivit informațiilor furnizate de Microsoft, programul de suport extins pentru Windows 10 va presupune plata unui abonament pentru trei ani de actualizări de securitate suplimentare. Structura de prețuri este următoarea:

  • 61 de dolari per dispozitiv pentru primul an
  • 122 de dolari per dispozitiv pentru al doilea an
  • 244 de dolari per dispozitiv pentru al treilea an

Aceste sume se vor dubla în fiecare an timp de trei ani, ceea ce înseamnă că costurile vor crește progresiv pentru utilizatori.

Este important de menționat că această schimbare nu afectează doar utilizatorii corporativi, ci și pe cei non-corporativi. Cu alte cuvinte, chiar și utilizatorii individuali vor trebui să plătească pentru a-și menține dispozitivele securizate.

Cu toate acestea, o alternativă pentru utilizatori este să treacă la Windows 11, care încă beneficiază de suport complet și primește actualizări gratuite de securitate. Deși această opțiune poate fi mai atrăgătoare pentru unii utilizatori, alții ar putea întâmpina dificultăți în a face tranziția către un nou sistem de operare.

Schimbarea politicii de actualizare pentru Windows 10 începând cu 2025 marchează o nouă eră în utilizarea sistemului de operare. Pentru mulți utilizatori, aceasta înseamnă că trebuie să își evalueze opțiunile și să decidă dacă vor continua să utilizeze Windows 10 și să plătească pentru actualizările de securitate sau să facă trecerea la Windows 11. Indiferent de opțiunea aleasă, această schimbare va avea un impact semnificativ asupra modului în care utilizatorii gestionează securitatea dispozitivelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare