Adolescenta româncă Laura Ponci conduce Italia la Campionatul Mondial de Robotică

ROBOTICĂ. Laura Ponci, o adolescentă de 15 ani cu origini române, este singura “italiancă” ce va reprezenta Italia la un concurs mondial de robotică, în Houston. Această tânără născută la Genova este chiar căpitanul echipei din ţara gazdă și a câștigat deja o competiție ținută în Italia. Mai mult decât atât, alte echipe de români au fost printre premianții concursului de robotică ținut în peninsulă, alături de Laura.

Momentul în care Laura Ponci a aflat că este printre cei 10 finaliști ce vor ajunge la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, Texas, a fost de o emoție copleșitoare pentru ea. Va reprezenta acolo Italia, țara în care s-a născut, dar și România, prin originile sale.

Pasiunea Laurei pentru roboți a apărut dintr-o întâmplare, însă nu a stat mult pe gânduri când i s-a propus să se înscrie în echipa de robotică de la școală, chiar dacă era singura fată din echipă și a fost desemnată căpitan. Deși trăiește în Italia de 25 de ani, părinții Laurei nu s-au gândit nicio clipă că fiica lor va reprezenta țara adoptivă la competiții internaționale. Pentru ei, momentul când au aflat că Laura va reprezenta Italia a fost unul plin de mândrie și emoție.

În cadrul competiției Tech Challenge Italy Championship, unde Laura a fost premiantă, au participat și câștigat la diferite categorii patru echipe românești, din Arad și București. Laura vrea să folosească această oportunitate pentru a-i încuraja pe alți tineri, în special fetele, să se apropie de domeniul robotică și să își urmeze pasiunea în această știință a viitorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare