Aeroportul din Cluj – 74 mil. euro pentru extinderea terminalului de plecări de pasageri

TURISM. Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca demarează un proiect major de extindere în valoare de peste 74 de milioane de euro.

Proiectul, care va dura 24 de luni, vizează extinderea terminalului de plecări pasageri din partea de nord a aeroportului. Finanțarea pentru acest demers include o cofinanțare de 129,6 milioane de lei (aproximativ 26,3 milioane de euro) din partea Uniunii Europene.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a exprimat importanța acestei investiții, care este posibilă prin fonduri europene. El a subliniat necesitatea îmbunătățirii fluxului de pasageri, având în vedere popularitatea în creștere a aeroportului și anticiparea revenirii la normalitate în ceea ce privește modelele de călătorie.

“În contextul creșterii anuale constante a traficului de pasageri și al recuperării volumului de trafic de dinainte de pandemie, a fost necesară optimizarea fluxului de pasageri, în special în perioadele aglomerate și la orele de vârf”, a spus el.

Planurile de extindere presupun adăugarea a aproximativ 7.200 de metri pătrați la terminalul de plecări, permițând crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zborurile străine și a unei porți pentru zborurile interne. În plus, platforma de parcare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 de metri pătrați.

Investiția are loc în condițiile în care aeroportul înregistrează o creștere anuală constantă a traficului de pasageri și urmărește să se adapteze la redresarea preconizată a volumelor de trafic de dinainte de pandemie. Aeroportul Cluj-Napoca deține distincția de a fi cel mai mare aeroport regional din România în ceea ce privește numărul de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare