Aeroportul Transilvania: creștere remarcabilă a numărului de pasageri în 2023

TURISM. Aeroportul Internațional ”Transilvania” din Târgu Mureș a înregistrat o creștere semnificativă în numărul de pasageri deserviți în anul 2023. Potrivit declarațiilor lui Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, în Raportul de activitate al instituției pentru acel an, numărul total de pasageri a fost de 262.997, comparativ cu 177.342 în anul precedent. Această creștere reprezintă o performanță notabilă pentru Aeroportul ”Transilvania”, reflectând eforturile depuse pentru îmbunătățirea serviciilor și atragerea unui număr mai mare de călători.

Raportul menționează, de asemenea, că în contextul estimărilor inițiale care prognozau o creștere de cel puțin 204% față de întregul an 2022, respectiv un număr total de 362.206 pasageri în 2023, creșterea efectivă a numărului de pasageri deserviți a fost de 148,30%. Această performanță excepțională indică o tendință ascendentă în popularitatea și utilizarea Aeroportului ”Transilvania”, evidențiind importanța sa în peisajul aerian regional și național.

Aceste cifre impresionante reconfirmă poziția Aeroportului Internațional ”Transilvania” ca un nod esențial în regiunea Transilvaniei și o parte integrantă a infrastructurii de transport din România. Odată cu creșterea continuă a numărului de pasageri, Aeroportul ”Transilvania” continuă să își consolideze rolul său central în conectarea orașului Târgu Mureș cu alte destinații naționale și internaționale, contribuind la dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare