Mega Image – Ahold Delhaize închide brandul Gusturi Românești: o strategie de integrare a produselor locale

BRADURI. Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de supermarketuri Mega Image, a anunțat recent închiderea ultimei unități sub sigla Gusturi Românești. Acest brand a fost introdus pe piață în 2015, cu scopul de a comercializa produse cu specific românesc, realizate după rețete tradiționale. Ultimul magazin Gusturi Românești, situat pe Bulevardul Ion Mihalache, a fost și primul magazin de acest tip al companiei.

Contextul închiderii
Într-un anunț publicat în Monitorul Oficial, Ahold Delhaize a comunicat decizia de a renunța la magazinele Gusturi Românești, parte a unei strategii de integrare a produselor specifice românești în toate unitățile Mega Image. Această decizie vine ca urmare a planului strategic al companiei de a extinde gama de produse locale în cadrul tuturor magazinelor Mega Image.

Declarațiile companiei
Oficialii Mega Image au explicat pentru Economica motivele din spatele acestei decizii: „Fiecare magazin Mega Image are întregul portofoliu de produse Gusturi Românești, iar planul strategic este să extindem și mai mult gama de produse. În prezent, clienții pot alege dintr-o selecție bogată de bunătăți inspirate din rețete locale, fabricate în România, de la lactate, brânzeturi, carne și specialități, fructe și legume de sezon, făinoase, dulciuri și snacks-uri, sucuri naturale, înghețată și multe altele.”

Istoricul brandului gusturi românești
Brandul Gusturi Românești a fost lansat pe piață de Mega Image în 2015, după ce retailerul a preluat 20 din cele 22 de magazine ale producătorului de mezeluri Angst, deținut de familia Minea. Unitatea de pe Bulevardul Ion Mihalache, un magazin de 134 mp, este o fostă locație Angst, la fel ca și alte magazine din rețea, inclusiv unul din zona Moghioroș, deschis tot în 2015.

Expansiunea Mega Image
Fondat în 1995, Mega Image a devenit unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România, operând în prezent 975 de magazine în orașe precum București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște, Timișoara, Bacău, Focșani și alte localități din țară. Mega Image operează sub mărcile Mega Image și Shop&Go.

Performanțele Ahold Delhaize
Parte a grupului internațional Ahold Delhaize, Mega Image contribuie la prezența globală a companiei, care operează pe trei continente. În 2023, Ahold Delhaize a raportat afaceri de peste 9,8 miliarde de lei, demonstrând o performanță financiară robustă și un angajament continuu față de piața românească.

Închiderea magazinelor sub sigla Gusturi Românești și integrarea produselor locale în toate unitățile Mega Image reflectă o strategie de optimizare a operațiunilor și de extindere a accesului clienților la produsele tradiționale românești. Acest pas subliniază angajamentul Mega Image de a oferi o gamă variată și autentică de produse locale în toate magazinele sale, consolidându-și astfel poziția pe piața românească de retail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare