AJUTOR DE STAT – 2,5 milioane de lei intră în conturile agricultorilor din județul Mureș

0
131

ACCIZA LA MOTORINĂ. Directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Mureş, Ovidiu Daniel Săvâşcă, a anunțat că instituția a început să efectueze plăţile subvenției (ajutor de stat) la motorina utilizată în agricultură, aferente trimestrului IV al anului 2019.

 

Astfel, în conturile agricultorilor mureșeni vor intra aproape 2,5 milioane de lei (exact: 2.491.974 de lei), subvenția aferentă pentru 1.314.400 de litri de motorină consumată în sectoarele vegetal și zootehnic – pentru anul trecut, valoarea subvenției pentru reducerea accizei la motorină a fost stabilită la aproape 1,9 lei/litru. Valoarea totală a subvenției din 2019 este aproape dublă decât în aceeași perioadă a anului 2017, deși ajutorul de stat pe litru de motorină a fost sensibil egal (aproape 1,74 lei/litru în 2017) = numărul beneficiarilor și cantitățile de motorină au fost mult mai mari în ultimul trimestru al anului 2019.

 

Beneficiarii subvenției sunt 424 de persoane/firme din agricultura mureșeană care au depus cereri pentru acordarea ajutorului de stat privind reducerea accizei la motorina consumată cu lucrări agricole și zootehnice.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ