Ajutor de urgență (lemne de foc) pentru persoanele/familiile din zonele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC. Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș a început acțiunea de preluare a cererilor pentru acordarea ajutorului de urgență sub formă de lemne de foc din fondul forestier proprietate UAT Târgu Mureș pentru persoanele/familiile din zonele defavorizate de pe raza Municipiului Târgu Mureș, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 23 din 31 ianuarie 2023.

Beneficiarii ajutorului de urgență sub formă de lemne de foc sunt persoanele singure şi familiile care nu deţin locuinţe în proprietate personală şi care locuiesc în barăci sau alte locuinţe improvizate în zonele defavorizate de pe raza municipiului Târgu Mureş, ale căror locuinţe se încălzesc cu lemne, în perioada sezonului rece 2023.

Condiții de acordare:

• Persoanele/familiile să aibă domiciliul/reședința pe raza Municipiului Târgu Mureș;

• Persoana care a depus cererea să nu mai fi beneficiat sau să beneficieze în acel an de „ajutor pentru încălzire gaz/electricitate sau/şi „ajutor de încălzire cu material lemnos” potrivit legii şi nici de alte ajutoare de încălzire cu gaz/electricitate sau material lemnos acordate prin dispoziţie de primar.

Persoanele fizice, proprietari de fond forestier, păşuni împădurite sau fâneţe acoperite cu vegetaţie forestieră, din care îşi pot acoperi cantitatea de lemn necesară încălzirii locuinţelor, de minim 10 m3 pe an, nu pot beneficia de lemn de foc pentru încălzirea locuinţelor.

Cererea tip, se va depune la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, str. Gh. Doja, nr. 9, camera 8 Registratură, împreună cu:
• Copia actului de identitate al membrilor de familie;
• Declarația pe propria răspundere că încălzirea locuinței se face cu lemne.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, prin compartimentele de specialitate va efectua ancheta socială prin care se va verifica situația locativă a beneficiarilor și se va stabili dacă sunt îndeplinite condițiile pentru acordarea dreptului la ajutorul de urgență sub formă de lemne de foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare