AJUTOR – Doi medici din Târgu Mureș, detașați la spitalul din Sfântu Gheorghe unde jumătate din medicii de la Terapie Intensivă sunt infectați cu COVID-19

0
1039

DECIZIE. Începând de astăzi, 13 aprilie 2020, un medic specialist ATI și un medic rezident ATI din Târgu Mureş au fost detaşaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, pentru a sprijini activitatea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), unde 20 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19.

 

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale din Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a fost anunţat de conducerea unității spitalicești în 22 martie, secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri intrând în carantină. Ulterior, alte patru cadre medicale din respectivele secţii au fost diagnosticate cu COVID-19 şi internate în spital.

 

În 26 martie, şi Secţia ATI a intrat în carantină, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient, și a început testarea întregului personal medical. În 10 aprilie, conducerea spitalului a confirmat că 20 din cele 38 de cadre medicale ale Secției ATI au fost diagnosticate cu COVID-19 și a solicitat detaşarea unor medici de specialitate din judeţele Mureş, Harghita sau Braşov.

 

Duminică, 12 aprilie, în județul Covasna erau confirmate 117 persoane infectate cu noul coronavirus, cu 26 mai multe decât sâmbătă, potrivit Instituției Prefectului Covasna.

 

Andrada VLAS

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ