AJUTOR PENTRU EDUCAȚIE – Școli și organizații din Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara și Gheorghe Doja vor beneficia de donații de calculatoare

0
373

PROGRAM. Cinci școli și organizații din județul Mureș, care au propus proiecte educaționale derulate în sprijinul celor vulnerabili, vor beneficia de donații de calculatoare din partea asociației Ateliere Fără Frontiere. Aceste cinci instituții, care au participat la concursul de proiecte de pe platforma EduClick, sunt: Asociația Divers și Fundația Buckner din Târgu Mureș, Școala Gimnazială „Aurel Mosora” din Sighișoara, Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin și Școala Gimnazială din satul Tirimia (com. Gheorghe Doja).

 

Calculatoarele donate prin acest program fac parte din echipamentele IT uzate, pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile și dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

 

Ulterior, calculatoarele sunt donat celor care au nevoie, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala on-line, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație.

 

Cele mai multe proiecte desemnate câștigătoare au fost propuse de unități de învățământ deoarece în perioada pandemiei utilizarea echipamentelor IT s-a dovedit indispensabilă pentru continuitatea procesului educațional, pentru toți profesorii și elevii. Programul vine ca un stimul și, totodată, ajutor pentru accesarea materialelor didactice digitale pe care le vor folosi aceștia.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ