Al 5-lea transplant cardiac din acest an la IUBCvT Târgu-Mureş

MEDICINĂ. Dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, a adus o veste bună totuși vineri, 13 octombrie, anunțând realizarea celui de-al cincilea transplant cardiac din acest an. Operația a avut loc cu o seară în urmă, la un pacient în vârstă de 53 de ani, care se afla într-o stare avansată de insuficiență cardiacă.

Acest pacient, dependent de medicamente și internat în secția de terapie intensivă, se afla într-o situație critică și necesita ajutorul unui dispozitiv de asistare cardiacă. Cu toate acestea, norocul i-a surâs și, datorită donării de organe, a fost posibilă realizarea transplantului. Inima donată a fost prelevată de la un donator din Iași, care, din păcate, suferise un traumatism cranio-cerebral soldat cu moarte cerebrală. Cu generozitatea familiei acestuia, numeroase vieți au fost salvate, iar inima a ajuns în cele din urmă la Târgu Mureș, cu sprijinul colegilor de la SMURD.

Dr. Horațiu Suciu a subliniat importanța acestui transplant și evoluția favorabilă a intervenției care a durat aproximativ patru ore și s-a încheiat cu succes în jurul orei 21:00. În prezent, starea pacientului este una bună, fapt care a adus mulțumire întregii echipe medicale.

Pacientul care a beneficiat de transplantul cardiac va continua să primească îngrijirile specifice acestui tip de intervenție, astfel încât să se asigure o recuperare completă.

Dr. Horațiu Suciu a menționat, de asemenea, că astfel de intervenții devin din ce în ce mai obișnuite în Târgu Mureș și în întreaga Românie. Acest an a marcat realizarea a cinci transplanturi la Târgu Mureș și aproximativ patru la București, semn că numărul acestor operații crește constant în țară. De asemenea, au fost implantate patru dispozitive de asistare cardiacă, deschizând astfel noi șanse pentru pacienții care așteaptă un transplant cardiac. Aceste dispozitive au fost cruciale pentru menținerea pacienților într-o stare clinică bună, pregătindu-i pentru aceste proceduri complexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare