Alarma Climatică: Octombrie 2023 marchează prevestirea celui mai călduros an din istorie

METEO. Luna octombrie 2023 marchează recorduri de temperatură, alimentând temerile că 2023 ar putea fi cel mai călduros an din istorie. Conform anunțului făcut de monitorul climatic al Europei, aceasta a fost cea mai călduroasă lună octombrie înregistrată la nivel global.

Într-o analiză detaliată, s-a constatat că temperatura lunară a fost cu 0,4 grade Celsius mai ridicată decât recordul anterior înregistrat în 2019. De asemenea, temperaturile de la suprafața mării au atins niveluri fără precedent pentru această perioadă, subliniind impactul încălzirii globale.

Oamenii de știință avertizează că aceste luni de caniculă ar putea transforma 2023 în cel mai fierbinte an înregistrat vreodată. Această tendință alarmantă vine într-un moment crucial, cu liderii mondiali pregătiți să se întâlnească în cadrul Conferinței UNCOP28 privind clima la Dubai, unde presiunea pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră atinge cote maxime.

Luna octombrie a acestui an a înregistrat o creștere de 1,7 grade Celsius față de media preindustrială pentru această lună, marcând a cincea lună consecutivă cu astfel de valori. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la evoluția schimbărilor climatice și impune o acțiune urgentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare