Alchimia Națională a culturii române: Sărbătoarea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale la Cocoșul de aur – Alchimia Garden

EVENIMENT. Cu o dăruire palpabilă și priceperea inițiatorilor și partenerilor din acest proiect, se deschide calea către o transformare de excepție. Încă din ajunul Zilei Naționale, sărbătorită și în cinstea Sfântului Andrei, Cocoșul de Aur – Alchimia Garden devine un spațiu în care se desfășoară o veritabilă “alchimie a națiunii”. Aici, se desfășoară ateliere de pictură, recitaluri de muzică clasică, momente lirice și concerte de muzică ușoară, toate pregătite cu grijă pentru a oferi participanților o experiență culturală de neuitat.

În data de 1 Decembrie, locația devine gazda unei întâlniri cu scriitori mureșeni, unde voia bună, muzica și comuniunea vor fi ingredientele principale ale evenimentului. “Rapsodia Română în Imagini” este o expoziție inedită ce aduce în prim-plan figuri istorice din perioada Marii Uniri. Grădina Cocoșului de Aur devine astfel martora unei călătorii în timp, unde vizitatorii sunt invitați să descopere personalități marcante ale istoriei naționale, expuse într-un cadru pitoresc și plin de semnificație.

Evenimentul va fi condus de prezentatorul Cristian Tabără, care va oferi o introducere captivantă în lumea elitelor din preajma Primului Război Mondial. Participanții sunt invitați la o discuție amicală, însoțită de o ceașcă de vin fiert, creând astfel o atmosferă prietenoasă și distinsă în care sărbătorirea Zilei Naționale să devină o experiență unică.

Este o ocazie de a petrece o parte din istorie, sărbătorind Sfântul Andrei și Ziua Națională a României într-o comuniune a bucuriei și solidarității. Participanții sunt așteptați să se bucure de momente deosebite, să descopere frumusețea trecutului și să celebreze împreună ziua care aduce în prim-plan unitatea și identitatea națională.

Cu o invitație caldă, organizatorii transmit un mesaj plin de dragoste pentru țară și cetățeni: “Vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună – LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!” Această sărbătoare aduce în prim-plan nu doar istoria bogată a țării, ci și spiritul de comuniune și mândrie națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare